Binnengroen – modulair systeem voor levende muren

Deze losse elementen zijn op allerlei manieren aan elkaar te bevestigen. Zo kan je door zo af en toe een ander design toe te passen ervoor zorgen dat het nooit zal vervelen. Ook kan je door het opnieuw indelen van de elementen rekening houden welke planten van zon en andere van (half)schaduw houden.

De instructies zijn eenvoudig genoeg voor zelfs beginnende tuiniers. Week de terracotta plantenbakken, monteer de modulaire frames in de gewenste indeling, plaats de plantenbakken op de frames en begin met planten. Door een rooster van gietgaten aan de zijkant van de plantenbakken kun je water geven zonder dat de wortels onder water komen te staan.

Maak je geen zorgen, de website gaat veel dieper in op het gebied van instructie, met extra onderhoudstips en optionele stappen om je planten zo mooi en gezond mogelijk te houden.

Het bedrijf biedt kits aan die eigenaren alles bieden wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan met hun persoonlijke Living Wall. Kits variëren van drie plantenbakken tot maximaal 24 plantenbakken, met opties om een luchtbevochtiger (ideaal voor tropische planten), een lamp of een luidspreker aan de binnenkant op te nemen.

De website bevat ook een gedetailleerde plantengids met een lijst van geteste planten die het beste werken binnen het systeem. De gids geeft planten aan in termen van moeilijkheidsgraad van de groei, licht etc.

HORTICUS

De meest recente berichten:

Aquaponics in Vietnam met klimrekken en kippen

Om de simpele reden dat mensen zich prettig voelen in een woonomgeving waar zo veel als mogelijk groen aanwezig is. Dit groen stopt niet bij de parken of tuinen, maar creatieve ontwerpen zorgen ervoor dat groen nog dichterbij komt. Groen in de vorm van kamerplanten heeft het zelfs zo ver weten te schoppen dat het…

LEES VERDER

Woontoren Eindhoven krijgt eerste Verticale bos van Nederland

De Italiaanse architect Stefano Boeri is internationaal vooral bekend geworden voor zijn ontwerp van het eerste verticale bos –  Bosco Verticale  – in Milaan. Dezelfde architect heeft nu opdracht gekregen om in Eindhoven het eerste verticale bos van Nederland te gaan realiseren. De Eindhovense woning-coöperatie Sint-Trudo kreeg de opdracht om voor Strijp-S een groene woontoren te ontwerpen.…

LEES VERDER

Gardens of the Deadly Sins – Chaumont Garden Festival

In 22 seasons, almost 580 gardens have been designed at the International Garden Festival in Chaumont sur Loire, France. The diversity and the high quality of the projects have contributed to the Festival’s international reputation, which has become a meeting place for displaying the work of a new generation of landscape gardeners, architects, designers or gardeners.

LEES VERDER

Plants for great autumn colors

Autumn, time of warm and intense colors in nature and our gardens. It’s the time for red, gold and plenty of berries. This is a selection of plants that will make your garden even more ready for the great colors of autumn. Berberis thunbergii, red leaves and yellow golden flowers in spring and red berries…

LEES VERDER

The Waterperry Gardens in Oxfordshire

Waterperry gardens are steeped in history, with the famous, purely herbaceous border dating back to the 1930s when the indomitable Beatrix Havergal established her School of Horticulture for Ladies. While there are no formal plans for the garden from that time, her general planting principles are still followed today.Running more than 200 feet along the…

LEES VERDER

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.