Aquaponics in Vietnam met klimrekken en kippen

Om de simpele reden dat mensen zich prettig voelen in een woonomgeving waar zo veel als mogelijk groen aanwezig is. Dit groen stopt niet bij de parken of tuinen, maar creatieve ontwerpen zorgen ervoor dat groen nog dichterbij komt. Groen in de vorm van kamerplanten heeft het zelfs zo ver weten te schoppen dat het tot in onze huizen is gekomen, hier gaat de kreet van hoe meer hoe beter op.

Door kant-en-klare modulaire systemen die op elkaar zijn aan te sluiten is het ook voor linkshandige personen nog maar een klein kunstje.

Farming Architects heeft deze bibliotheek vormgegeven. Het bestaat voor het grootste deel uit een houten klimconstructie voor kinderen. Zonne-energie zorgt dat het Aquaponics-systeem kan draaien.

Met een Aquaponics systeem bedoelen we een gesloten systeem waar vis en planten groeien. Het water van de vissen bevat meststoffen die door een pomp naar de planten gaat en daar worden opgenomen door de planten. Deze planten groeien op water, waar zij een plekje krijgen op een piep-schuimen plaat met gaten. De planten zuiveren het water voordat het terug gaat naar de vissen.

Dit kweken heeft ook als voordelen dat de planten gezonder zijn, gemiddeld 2 á 3 weken eerder geoogst kunnen worden en er wordt 70% minder water gebruikt.

Het Aquaponics-systeem wordt hier en daar al op grote schaal toegepast en gaat dus verder dan bij een Hydroponic-systeem. Bovendien leren de kinderen door over dit systeem voorlichting te krijgen. Op heel kleine schaal kan het ook met goudvissen, bij de Aquaponic-kwekerijen zijn het vaak vissen zoals Tilapia.

De meest recente berichten:

Advertentie