Stads-bomen nog belangrijker dan we al wisten.

Openbaar groen heeft een goede invloed op uw leefmilieu ,dat is op zich wel bekend .
Maar het heeft meer invloed op ons leven dan u waarschijnlijk dacht.
Uit recent onderzoek is duidelijk geworden dat een vermindering van 10% aan bomen een stijging in de criminaliteit van 12% te zien gaf. 

Uit weer ander onderzoek bleek dat er ook een groot verschil is in de hoeveelheid openbaar groen in welvarende wijken en de arme wijken van een doorsnee Amerikaanse plaats, in dit geval is dat Oakland. In Chicago werd al in 1994 een onderzoek gedaan  naar stads-bomen die konden zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit van wel 15%. Voor alle duidelijkheid volgt hier een opsomming van de belangrijkste conclusie’s  uit de meest recente onderzoeken,
A- In een gemiddelde straat zorgen bomen voor een verkoelend effect wat gelijk staat aan het gebruik  van 10 (kamer)Airconditioning-apparaten bij gebruik van 20 uur lang.
B- Openbaar groen remt criminaliteit , een vermindering van groen in een wijk van 10 % laat een stijging zien in criminaliteit van gemiddeld 12%.
C – Er is vaak een groot verschil in de hoeveelheid aan openbaar groen tussen rijke en arme wijken zoals wie die voornamelijk in de V.S zien.
D – Als u vandaag een boom plant aan de westzijde van uw huis geeft dat een besparing op uw energieverbruik van 3% de komende 5 jaar en 12% na 10 jaar.
E – Bomen maken het grote verschil bij de hoeveelheid deeltjes fijn-stof die in ons milieu terecht komt , in wijken met bomen bereikt gemiddeld 13 % van de deeltjes de grond,tegen 42 % deeltjes wat de grond bereikt in wijken zonder deze bomen.
F – Bomen rond uw huis en in uw tuin maken voor 10 -23 % deel uit van de waarde van uw huis.
G – Een stads-boom kost gemiddeld de eerste 3 jaar rond de 400 euro , in zijn hele leven brengt hij ons een voordeel op van maar liefst 90.000 euro
Bronnen voor dit artikel zijn Treehugger en Switchboard.

What do you think about this?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.