Eneco laat liefde voor planten zien.

Het nieuwe hoofdkantoor van energiebedrijf Eneco in Rotterdam is inmiddels
in gebruik,het gebouw is voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van
duurzaamheid. Binnen in het 14 verdiepingen hoge pand is het opvallend licht ,wat een fijnere
atmosfeer geeft voor de werknemers. Ook helpt de buiten-beplanting mee aan frisse lucht in het pand.

Op de foto hierboven zien we wat een mooie verticale tuin tegen de gevel
is aangebracht. Net als groene daken hebben verticale tuinen,muurtuinen, invloed op de 
klimaat-regeling van het gebouw, ze hebben immers een isolerende werking.

 De groene wand loopt hier langs de bovenzijde van de entree door waardoor je bij binnenkomst al met
het groene karakter van het gebouw word geconfronteerd.

 Het interieur word gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en veel wit wat een extra ruimtelijk effect geeft. Het witte geheel word onderbroken door een strak omlijnde levende wand.

 Een overleg of vergadering in deze ambiance moet haast altijd vredig verlopen,het kan niet anders dat bij zo’n overweldigende aanwezigheid planten een positieve invloed hebben op wat besproken word.

Project – Eneco Hoofdkantoor
Locatie – Maarten Meesweg Rotterdam
Architect – Hofman Dujardin Amsterdam.
Oplevering – 2012

Bekijk hier alle foto’s van het Eneco hoofdkantoor.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. SoundEagle says:

    How modern looking! I love the curvatures. Thank you for sharing these photos.

What do you think about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s