Het groene kantoor van Afvalzorg.

Het gebouw van Afvalzorg in Nauerna ( Zaanstad ) is gebouwd op een vuilnisbelt.
Hierdoor kon er natuurlijk niet worden geheid,het gebouw rust dan ook
op een betonplaat.
Met veertig landmeet-punten om het gebouw word continu gecontroleerd of het gebouw
nog goed op zijn plaats ligt.
In het geval dit niet zo is heeft het gebouw V-vormige peilers,die als het nodig is kunnen worden nagesteld.

Het gebouw heeft de naam “de Vouw” gekregen,toen het gebouw werd gebouwd is er eerst drie meter afval
afgegraven en elders op de stort geplaatst.
Het afgegraven gedeelte weegt net zoveel als het gebouw waardoor de bodem nu in evenwicht blijft.

De Vouw is energiezuinig ,een speciaal ventilatie-systeem zorgt voor koeling en met behulp van een speciaal warmtewiel kan de lucht ook verwarmd worden.
Er word ook stortgas gebruikt vanuit de naastgelegen stortplaats.

Zeer opvallend , of misschien juist niet , is het goene natuurlijke dak wat vloeiend overgaat in het Zaanse landschap.Op het dak ligt gras ,dit is hier niet alleen opgelegd om mooi te zijn maar
heeft ook een isolerende en geluids-dempende werking.

Deze foto is genomen vanaf de dijk van het Noordzee-kanaal.

Enhanced by Zemanta
Advertisements

What do you think about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s